Gott nytt år!!!

Ja, om bara några timmar (typ 6) är det ett nytt år. 2012. Det året många säger att jorden ska gå under. Bull crap säger jag.

Jag och Sebastian har även varit tillsammans 6 månader om dessa 6 timmarna :) alltså den 1 januari!
Mys på det! <3

Vi sitter och väntar på att bli hämtade av Simon som vi ska fira nyår hos! Vi ska givetvis gå hem ;) (alkohol intages idag).

Tacos blir det ikväll med härliga människor och till dom härliga människor jag inte kommer fira nyår med säger jag: gott nytt år! Jag älskar er allihopa! :D <3





//XOXO Lisa <3


God jul!

Ja nu är det julafton och alla presenter är öppnade och all mat är äten (eller inte allt men ni fattar) och alla har åkt hem utom mormor och jag.
Jag ska åka efter Karl-Bertil Jonsson och mormor åker när färdtjänsten kommer :)

Det har varit en väldigt trevlig jul som vanligt :) jag har bara fått saker jag vill ha och behöver :D hur bra som helst :)

Nu kommer färdtjänsten så mormor ska åka. Ska säga hej då till henne :)

Ha en fortsatt god jul och hoppas eran dag varit fantastisk! :)
Älskar er alla!



//XOXO Lisa <3


Hihihihihihihihi det är julafton snart! :D

Hihi ja om någon timme är det julafton!!!!!! Yäääääääy!!!
Jag kommer vara som ett litet barn imorn på morgonen när jag och Sebastian ska öppna paket :D
Hihihihi! Älskar julen!!!

Idag har vi lilljulat lite ute i ulfsryd hos Sebastians föräldrar. Mysigt och roligt!

Imorn ska jag upp vid 9 och göra mig i ordning. Sen runt halv 12 ska jag väcka Sebastian (om han inte redan vaknat) så vi kan öppna klappar :D
Sen ska jag vara i hovet typ runt halv 13 :)
Såååå mysigt! Träffa farmor och mormor och Karl och Erika och mamma och pappa och lille triton :D Johanna ska också med tydligen :) trevligt. (Johanna är Karls flickvän).
Julmat, Kalle anka, fika, klappar, Karl-Bertil jonsson, mys och sen hem på kvällen till min älskade pojk :)<3

Sen jobb hela juldagen men skitsamma. Kan leva på julafton långt fram :D



God jul på er alla älskade vänner och släktingar! Och ha ett gott nytt år nästa vecka ;)<3





//XOXO Lisa <3


Tråkig föreläsning.. Eller snarare föreläsare!

Sitter just nu på den sista föreläsningen för mig år 2011. Den handlar om utsöndringen, alltså njurarna och urinvägarna. Helt okej ämne men föreläsaren är dryyyg! Hon vet ju knappt själv om hon har rätt i det hon säger. Skit bra liksom (Y)

Men men. Jag slutar iaf vid 13 idag men föreläsaren sa att vi nog kunde gå tidigare eftersom det är sista dagen vi är här. Hoppas! Ska då hem och tvätta dom två sista tvättarna och sen ska jag väl plugga lite. Sebastian kommer hem runt 16 och då ska vi äta och sen ska jag plugga resten av kvällen.

Imorn ska det vara lilljulafton hemma hos hans föräldrar och sen är det julafton på lördag!!!!! Yääääy!
Ifall ni inte visste det alltså ;)

Men nu får jag lyssna vidare.
Ciao!




//XOXO Lisa <3


Snart julafton! :D

Yäääääy!!! Snart är det julafton och jag längtar!!! Älskar julen! ;D

Jag har för övrigt haft alla föreläsningar om cirkulationen och andningen, en om mag-tarm och imorn blir det fortplantning och sexualitet (massa fnitter i klassen förutspår jag) och så har vi utsöndring (njurar och urinvägarna) på torsdag.

På fredag blir det lilljulafton med Sebastians familj ute i skogen och sen på lördag är det jul hemma i hovet! :D
På söndag går jag den längsta av de delade turerna på Birka. Men det gör inget. Maffiga pengar!!!

Hela mellandagarna blir det att plugga. Sen jobba 14-20 på nyårsdagen då jag och Sebastian för övrigt har 6 månader <3

Sen den 2 januari börjar föreläsningarna igen. Härligt.. Men men. Så är det att läsa på universitet antar jag :P

Men nu ska jag vila lite ;)




//XOXO Lisa <3


Julgran den fjärde advent :)

Ja idag har min man fixat en gran som jag bad honom om :)
Jag har även jobbat 07.30-17.00. Lång dag!
Men det har gått bra och nu har man ätit och myst framför tv:n med hamburgare och fyra ljus brinnande :)<3
Imorn ska jag till skolan 10.15-15.00 och när jag kommit hem ska jag klä granen :D vet dock inte om jag har tålamod till att sätta i ljusen så jag och Sebastian får hjälpas åt :) sen ska jag ha i glitter och kulor och så en spira på toppen :D vackert! Jag ska lägga ut en bild på den när jag är klar, om inte här så på Facebook :)
Men nu ska vi kolla på Indiana Jones :)





//XOXO Lisa <3


Typiskt mig.. sorry BikBok!

Haha asså idag på BikBok.. men nej jag ska börja från början med min dag.

Jag gick upp vid kvart över 5 för att köra in till stan vid kvart över 6. Innan Bramstorp körde jag in i en vägg.. av hagel!!! Asså jag såg typ ingenting och jag hade vinrutetorkarna på snabbaste nästan! Lite läskigt men jag följde efter dom röda baklyktorna på bilen framför så jag klarade mig. Tur den inte svängde nånstans haha!

När jag kom fram till jobbet var klockan fem i 7 så jag rusade in där och sket i att byta om (tänkte att det gör jag sen) så var ingen från min våning ens där än. Härligt att folk kan komma i tid. Jag hatar att vara sen och är hellre en timme tidig än fem minuter för sen. För ingen gillar nån som är sen plus att natten vill ju rapportera vid 7 så dom kan gå hem och då måste ju alla vara där vid 7! Aja, dagen gick bra och jag gick till klockan 13. Skönt. Hatar att gå till 16 för det är sån dötid mellan 13-16.

Efter jobbet körde jag och tankade. Funderade på att köra bilen i en sån biltvätt men vågade inte för jag vet inte hur man gör och jag pallade inte fråga nån. Får göra det när pappa är med nån gång.

När bilen var fulltankad körde jag till mammas jobb och skrev ut en massa papper som är till kursen jag läser nu. Och efter det körde jag upp till Grand... samarkand... *dom dom dom daaaaaaaa*

Tanken med färden upp till Grand var för att jag och mamma var där igår och jag såg då ett grymt snyggt örhänge med fjäder OCH earcuff på ur & penn så jag ville köpa det idag (fråga mig inte varför jag inte gjorde det igår) plus att jag skulle köpa en julklapp till mig själv från farmor för 200 spänn så jag letade efter nåt jag ville ha.
Jag gick med en gång till ur & penn och köpte örhänget som bara kostade 39 kronor.
Hon i kassan: Vill du skänka nån mellanskillnad till rädda barnen (eller vafan det var för förening)?
Jag: Ehh ja det kan jag väl..
Hon i kassan: Hur mycket vill du skänka? (Jag hade lälmnat fram en femtiolapp)
Jag: *tänkte att om jag säger att hon kan ta 40 kronor för hänget (alltså att jag skänker 1 krona) kändes ju jävligt snålt* så jag sa: ta hela femtiolappen.
Åhh varför ska dom spela på ens samvete. Jävla bajs.
Aja, det gick ju till en bra sak.. 50 spänn är ju inte allt för mycket och hänget kostade 69 kronor innan rean så jag betalade ju ändå mindre för det än om det inte varit rea alls.

När jag köpt mitt jäkla örhänge så tänkte jag på min julklapp. Vad ska hon ge mig farmor? Vad behöver jag?
Så jag gick i lite affärer men provade ingenting förrän jag kom till BikBok.......

När jag varit där dagen innan med mamma såg jag dels ett par svarta jeans och ett svart tight fodral till klänning men inte pallat att prova något. Men jag tänkte att det kan jag ju göra nu när jag ändå har tid och lust.
Det skulle jag icke gjort!
När jag (i BikBoks fullkomligt VÄRDELÖSA provhytt) provat jeansen i två olika storlekar och bestämt mig för att inte köpa några av dom var det klänningen kvar. Den klänning jag aldrig skulle provat.

Är ni nyfikna nu? Hehe!

Iaf! Jag tog storlek S eftersom jag forfarande lever i förnekelse över att mina bröst är för stora och likaså mina höfter. Tydligen mina AXLAR med! Så jag försökte ta på mig den överifrån, det gick inte. Jag provade nerifrån, det gick ännu sämre. Det var verkligen ingen elastisitet i tyget över huvud taget! Men, som man gör när man inte har någon som kan hämta en större storlek till en, så ger man sig faaan på att man ska få på sig helvetesskapet. Så det gjorde jag. Jag drog klänningen över huvudet och bokstavligen, med all min kraft, pressade den ner för huvudet och axlarna. När jag hade klänningen typ över brösten gick den knappt att dra ner över resten av kroppen men det lilla jag fick ner avslöjade en stor deofläck. Score 1!
När jag DÅ insåg att klänningen är för liten (den lilla hjärncell som fortfarande existerade i min hjärna hade väl tagit semester och inte fått mig att inse detta tidigare) skulle jag få av mig den igen... ja det var ju det med avklädningen... jag försökte gör så som jag inte brukar göra med tröjor, att dra i nederdelen av klänningen och dra den över huvudet. Det gick icke! Då försökte jag göra som jag brukar när jag tar av mig tröjor, så som små barn gör, drar in den ena armen och sen den andra och sen drar klänningen över huvudet. Det gick inte ens att få in armen i klänningen!!! Fattar ni vilken panik jag fick när jag sakta började inse att jag inte kommer få av mig helvetet?! Jag försökte igen att få in en arm men jag var helt enkelt inte så vig. Eller klänningen var så styv att det verkligen inte gick. Jag fick kramp i armen och jag sträckte mig i nacken. Men jag gav mig faan på att jag skulle ur klänningen. Jag gjorde en helhjärtat försök och tog i så jag blev röd och svettig av ansträngning. Då knastrade det till i klänningen! Jag tänkte att jaha, där gick det några sömmar. Helvete. Men visst, det har vi alla varit med om. Men sen när jag, efter att ha lyssnat på personalen så ingen av dom hört sömmarna som gick av i klänningen, skulle göra ännu ett försök så knakade det så högt i klänningen att jag blev livrädd att personalen skulle rycka upp skynket och avslöja en svettig och röd Lisa som satt fast med en klänning runt halsen som var alldeles trådig av sönderrivning. Jag lyssnade, svettig och med panik i huvudet. Ingen hörde det. Jag gjorde ett sista försök och JA! Klänningen var av! Jag var befriad från detta djävulskap i modeform! När jag sedan tittade på klänningens dragkedja såg jag att det var den som hade knakat så högt. Jag hade alltså, utan att dra upp dragkedjan, lyckats ta sönder den i min panik om att få av den jävla klänningen. Den var alltså sönder i dragkedjans fäste och det gick inte att få dit den! Score 2!
Så jag reagerade som vem som helst. Jag tog på mig mina egna kläder, skylde klänningen med den söndriga dragkedjan och deofläcken med jeansen, gick och lade tillbaka jeansen och gick sedan snabbt och hängde tillbaka klänningen. Som TUR var hängde den inte så man såg framsidan utan den hängde mellan andra plagg så jag tryckte snabbt in den där och halvsprang ur affären (så man ser ännu mer skyldig ut, idiot) mot Gina Tricot som ligger mitt över.
I ögonvrån såg jag en i personalen gå fram och ta ett plagg. Jag kollade bak och insåg till mig lättnad att det var ett annat plagg hon skulle visa någon.
Haha alltså vilken jävla upplevelse! Det var 100 gånger värre än att inte få av en ring man provat på Gina liksom!
Tur att jag fick av mig den iaf så jag slapp fråga personalen om hjälp att klippa ur mig ur klänninghelvetet!

Väl inne på Gina hittade jag iaf ett par svarta jeans som jag köpte för farmors pengar och som jag lät slås in. Sparas till julafton!

Sedan sprang jag typ ut ur Grand och ringde mamma och berättade om min turbulenta händelse inne på BikBok. Körde sedan hem till Tingsryd och gick till tandläkaren 16.40 och sedan dess har jag varit hemma, duschat, diskat, gjort räkmackor, ätit dom och pratat med Martina på skype. Så hon fick första-access till denna historia, förutom mamma men hon fick inte den lika ingående.

Men nu tror jag att jag har skrivit för idag. Imorn är det skola från 10.15-15.00.




//XOXO Lisa <3

Tredje advent

Ja, idag är det tredje advent och här i Tingsryd har vi tänt det tredje ljuset. Idag kommer vara en redit slappedag!
Jag känner mig konstig i huvudet som inte sitter och läser som vanligt nu ^^ Det känns som jag borde läsa men jag har ju inte börjat den nya kursen än så jag behöver ju inte läsa något än. Känns skönt!
Jag och Sebastian sov läääänge idag. Vi var på hans jobb igår och hade julmys :) presentlek var det med så vi kammade hem en aftereight, en flaska rödvin (som vi inte kommer dricka själva utan ge bort för ingen av oss dricker rödvin), plopp, bilar och lite sånt :) jättemysigt var det. Mycket trevliga kolleger har han.
Tentan gick för övrigt bra hoppas jag. Jag vill inte börja hoppas för mycket men jag tyckte det gick bra på cell & vävnader, endokrinologi, muskelfysiologi och nervsystemet. Som jag tyckte jag kunde bra. Sen med blodet, lymfan, immunförsvaret och mikrobiologin gick det ju som jag trodde, lite sämre. Men jag känner ändå att några poäng borde jag tagit där med för vissa av dom frågorna var jag helt säker på. Men som jag brukar säga: "Hoppas på det bästa, var förberedd på det värsta".
Blodet, lymfan, immunförvaret och mikrobiologi var så små delar ändå så det gör inget om jag får göra om dom känner jag. Det jag var mer säker på var ju liksom typ 86 poäng eller nåt ihop. Mikrobiologi var 20 poäng och blodet, lymfan, immunförsvaret var med bara 20 poäng.
Men vi får se om några veckor om jag blir superglad, nöjd eller ledsen :P jag hoppas på superglad ;)
Imorn börjar den nya kursen som innehåller: Cirkulation (hjärtat), andning (lungorna), utsöndring (urinvägarna), mag-, och tarmkanalen, fortplantning/sexualitet och vätske-, elektrolyt- och syrabasbalansen.
Det kommer med andra ord säkert bli lika stort som detta.
Den tentan ska vi ha den 14 januari om jag inte minns fel. Också en lördag. Lördagen efter det (den 21) är omtentan på denna tenta jag just gjorde så man har ju en hel vecka på att plugga in det andra. Känns skönt. I universitetets värld är faktiskt en vecka rätt mycket om man inte har föreläsningar på hela den veckan. Man hinner med mycket.
På tisdag är det luciadagen och min käre vän Malin Femzéns födelsedag! (www.mtef.blogg.se)
Grattis i förskott! :D
Jag har också haft min iPhone 4 i ett år på tisdag.
Jag ska även ha föreläsning från 10.15-15.00 i cirkulation har jag för mig och jag ska gå på stan och på Grand med mamma efter plugget. Ska bli trevligt. Jag ska köpa present till Sebastian då med och mamma ska köpa en present från henne och pappa till honom med.
På onsdag ska jag till tandläkaren här i Tingsryd. Sen är jag ledig med resten av dagen.
På torsdag har jag föreläsning och på fredag är jag ledig men ska till Hovmantorp för jag ska på massage på Hälsofokus som ligger bakom bibblan :) fick presentkort där på en timmes avslappningsmassage. Ser jag fram emot för jag har aldrig fått massage innan och jag kan behöva slappna av nu mitt i allt pluggande ;)
På lördag ska vi fira Sebastians mormor och på söndag ska jag se till att vi skaffar en gran ;)
//XOXO Lisa <3

Håll tummarna för mig!

Ja jag ska ha tenta idag från 9-13. Så håll tummarna för mig om ni är uppe typ i början där ;)
Har på blodet, lymfan, immunförsvaret, mikrobiologi, nervsystemet med sinnena, muskelfysiologi och endokrinologi. Så det är mycket. Hoppas att om jag failar på nåt så är det mikrobiologin för den är svår tycker jag. Hoppas jag klarar allt!!!!!




//XOXO Lisa <3


Människor som betyder <3

Kom på att jag inte lagt ut bilder på ett BRA tag!
Tänkte att jag skulle lägga ut bilder på människor som betyder väldigt mycket i mitt liv <3
















Det spelar ingen roll hur fula vi varit genom tiderna för ni har ändå varit bäst i hela världen och jag älskar er 4-ever and ever! <3<3<3







Okej på den sista bilden är jag lite mosig men Sebastian är snygg iaf :)
Tack för du finns där älskling <3 älskar dig <3





//XOXO Lisa <3


Spark i rumpan!

Nu har jag fått tillsägning av Martina att blogga mer ^^
Och det är inte för jag har pluggat som jag inte gjort det utan för att jag inte känt att jag haft nåt att skriva om men det känns ju superskönt att vänner vill läsa ändå :) <3

Men som sagt så pluggar jag ju med givetvis. Jag känner att jag har koll på muskelfysiologi, endokrinologi, nervsystemet och sinnena. Men blodet, lymfan, immunförsvaret och mikrobiologin är jävla svårt.. men hellre då att jag får G på det jag kan och får göra om dom jag har svårt för än att jag får göra om allt!
Imorn är tentan.. :S känner mig dåligt förberedd trots mitt pluggande men som mamma brukar säga: man kan bara göra sitt bästa och har man gjort det så har man gjort vad man kan.

Jag saknar mina vänner massor! Jag längtar verkligen tills jag kan åka till London med :) kommer bli sååå kul! :D
Hoppas jag kan åka så snart som möjligt efter nyår! Efter nästa tenta då givetvis ;)

Idag får jag en kväll för mig själv. Kanske inte så jäkla kul en fredagkväll... men så är det när man pluggar och är ensam ^^
Sebastian ska basta, dricka öl och äta pizza med sina kompisar. Jag får väl sätta på en bra film när jag känner att pluggandet inte går längre. Boooooring!!!

Kul att man bara får ledigt på söndag typ med för nästa kurs börjar ju på måndag ^^ jävla högt tempo!!!

Men imorn är tentan iaf. Mellan 9-13. Men man sitter väl inte hela tiden som vanligt. Sen efteråt ska jag hem och duscha och göra mig iordning. Sen ska jag och Sebastian till hans jobb och ha lite julmys där med glögg, fika och presentlek. Vilken tur att jag vann julskyltningen för jag kunde ta två presenter därifrån att ha med till leken. En från mig och en från Sebastian. Sen är dom säkert mer värda än 50-80 kronor men det struntar jag i. Det var saker jag inte behövde och jag inte ville ha ;) prefekt som present ;)
Det var typ ett litet glashjärta och ett litet hänge man kan ha ett värmeljus i. Perfekt!

Resten jag fick var mest godis och choklad. Ska jag spara lite till dig Martina? ;)
Sen fick jag bland annat en led-ficklampa, elektriska värmeljus, en glastomte, presentkort på frisörsalongerna, presentkort på Magraretas, glögg osv..
Lite kul att vinna ändå. Inte ofta. Plus att Sebastian har vunnit två bingolotter på sin skrapkalender ^^ Inte för att han tyckte det var världens roligaste pris men vi kan ju ha en myskväll framför bingolotto framöver ;)

Så, nu kommer jag inte på mer att skriva just för tillfället men jag tror att detta räcker för idag iaf ;) sen får jag väl hitta på nåt att skriva imorn med ;) så hoppas nåt händer :D





//XOXO Lisa <3

RSS 2.0